Skip to content
Marktzicht Eten & Drinken     Weer open media oktober 2020
0226 - 724 734       info@marktzichtetenendrinken.nl 

MarktZicht - Over ons

Wij willen Grand Café MarktZicht met diezelfde gedachtegang openstellen als in 1931, zodat onze gasten zich welkom voelen en graag nog eens terugkomen vanwege de gastvrijheid, de gezellige sfeer en het lekkere eten.

Heerlijk genieten aan het water met een prachtig uitzicht op Museum BroekerVeiling

Het onstaan van Grand Café MarktZicht

squibbely-lijntje

Heerlijk genieten aan het water van alle bootjes die langsvaren en een prachtig uitzicht op Museum BroekerVeiling. Buiten een schitterend terras en binnen strak, modern en tegelijkertijd een warm interieur. Op een van de mooiste plekjes van Broek op Langedijk ervaart u de ongecompliceerde sfeer van Grand Café MarktZicht.

 

Hier kom je gezellig binnen voor een lekkere kop koffie, een stevige lunch, een gezellige middagborrel of een heerlijk diner met daarna nog een lekker drankje toe. Grand Café MarktZicht trekt met zijn bijzondere karakter een gevarieerd publiek. De gastvrije bediening zorgt direct voor een welkom gevoel en staat je enthousiast te woord.

 

Geschiedenis MarktZicht
Marktzicht staat vanaf 1 oktober 1931 bij de Kamer van Koophandel ingeschreven als horecabedrijf en is daardoor een begrip in de regio. In de tijd dat er in de veiling nog groente geveild werd, kwamen de tuinders na het veilen een borreltje drinken op de goede verkoop voor zij weer op huis aan gingen.

 

De afgelopen decennia heeft Marktzicht diverse functies gehad waaronder een telefooncentrale, maar vooral veel horeca. Een restaurant-hotel, snackbar, kamerverhuur, eetcafé en nu Grand Café. Hierdoor zijn er ook diverse verbouwing aan het pand geweest waarbij de meest recente van 2018 MarktZicht compleet heeft veranderd.

 

Wij willen Grand Café MarktZicht met diezelfde gedachtegang openstellen als in 1931, zodat onze gasten zich welkom voelen en graag nog eens terugkomen vanwege de gastvrijheid, de gezellige sfeer en het lekkere eten.

 

Geschiedenis Museum BroekerVeiling
De veiling ontstond op 29 juli 1887 bij de Bakkersbrug. De veiling verhandelde voornamelijk kool dat per schip naar onder meer Amsterdam getransporteerd werd. De veiling vond plaats in de open lucht en werd ongeveer 10 jaar later overdekt.

 

In 1912 werd het oude veilinggebouw vervangen naar ontwerp van W. Dirkmaat Jz. en Joh. Groot. Het veilinggebouw werd boven het water op houten palen gebouwd waardoor de tuinders met hun schuiten beladen met groenten door de afmijnzaal (veilingzaal) konden varen. Het werd daarom ook wel een doorvaarveiling genoemd.

 

Op 29 juli 1912 werd de veilingzaal feestelijk geopend door de commissaris van de Koningin van Noord-Holland.

 

De veiling fuseerde in 1968 met de veiling van Warmenhuizen en Noord-Scharwoude tot “veiling Langedijk en Omstreken” en verkoos het veilinggebouw in Noord-Scharwoude als hoofdvestiging. De doorvaartveiling werd in 1973 opgeheven.

 

Na sluiting werd het in 1973 gekocht door de gemeente met als doel er een monument van te maken. Sinds 1976 staat het op de rijksmonumentenlijst en in 1979 werd het gerestaureerde veilinggebouw door prinses Beatrix officieel geopend.

 

Het BroekerVeiling Museum opende voor het eerst op 5 juni 1974 haar deuren.

sfeerfoto-fotoalbum-interieur
interieur-marktzicht-buitendeur
sfeerfoto-fotoalbum-borrelplank
sidebar-broekerveiling-lunch
sfeerfoto-fotoalbum-bar
sfeerfoto-fotoalbum-terras

Genieten met familie en vrienden

squibbely-lijntje

Of u nu wilt genieten van een kopje koffie geserveerd met huisgemaakt gebak, een heerlijke lunch of al uw zintuigen in beweging wilt brengen met ons wisseldiner.

 

De gerechten van Grand Café MarktZicht zijn geïnspireerd op wat het seizoen brengt en er is dan ook met regelmaat een verrassende nieuwe kaart.

 

Heeft u iets te vieren? Voor zowel grotere groepen als kleinere gezelschappen is Grand Café MarktZicht uitermate geschikt.

Snel vinden

Contact

Dorpsstraat 95,
1721 BC Broek op Langedijk

Tel: 0226 – 724 734
E-mail: info@marktzichtetenendrinken.nl

Openingstijden

Medio oktober 2020 gaan we weer open!

Scroll To Top