skip to Main Content
0226 724 734 info@grandcafe-marktzicht.nl Geopend op woensdag t/m zondag van 11:00 tot 00:00 uur

Over Grand Café MarktZicht

Heerlijk genieten aan het water van alle bootjes die langsvaren en een prachtig uitzicht op Museum BroekerVeiling. Buiten een schitterend terras en binnen strak, modern en tegelijkertijd  een warm interieur. Op een van de mooiste plekjes van Broek op Langedijk ervaart u de ongecompliceerde sfeer van Grand Café MarktZicht.

Hier kom je gezellig binnen voor een lekkere kop koffie, een stevige lunch, een gezellige middagborrel of een heerlijk diner met daarna nog een lekker drankje toe. Grand Café MarktZicht trekt met zijn bijzondere karakter een gevarieerd publiek. De gastvrije bediening zorgt direct voor een welkom gevoel en staat je enthousiast te woord.

Geschiedenis MarktZicht

Marktzicht staat vanaf 1 oktober 1931 bij de Kamer van Koophandel ingeschreven als horecabedrijf en is daardoor een begrip in de regio. In de tijd dat er in de veiling nog groente geveild werd, kwamen de tuinders na het veilen een borreltje drinken op de goede verkoop voor zij weer op huis aan gingen.

De afgelopen decennia heeft Marktzicht diverse functies gehad waaronder een telefooncentrale, maar vooral veel horeca. Een restaurant-hotel, snackbar, kamerverhuur, eetcafé en nu Grand Café. Hierdoor zijn er ook diverse verbouwing aan het pand geweest waarbij de meest recente van 2018 MarktZicht compleet heeft veranderd.

Wij willen Grand Café MarktZicht met diezelfde gedachtegang openstellen als in 1931, zodat onze gasten zich welkom voelen en graag nog eens terugkomen vanwege de gastvrijheid, de gezellige sfeer en het lekkere eten.

Geschiedenis Museum BroekerVeiling

De veiling ontstond op 29 juli 1887 bij de Bakkersbrug. De veiling verhandelde voornamelijk kool dat per schip naar onder meer Amsterdam getransporteerd werd.
De veiling vond plaats in de open lucht en werd ongeveer 10 jaar later overdekt.

In 1912 werd het oude veilinggebouw vervangen naar ontwerp van W. Dirkmaat Jz. en Joh. Groot. Het veilinggebouw werd boven het water op houten palen gebouwd waardoor de tuinders met hun schuiten beladen met groenten door de afmijnzaal (veilingzaal) konden varen. Het werd daarom ook wel een doorvaarveiling genoemd.

Op 29 juli 1912 werd de veilingzaal feestelijk geopend door de commissaris van de Koningin van Noord-Holland.

De veiling fuseerde in 1968 met de veiling van Warmenhuizen en Noord-Scharwoude tot “veiling Langedijk en Omstreken” en verkoos het veilinggebouw in Noord-Scharwoude als hoofdvestiging. De doorvaartveiling werd in 1973 opgeheven.

Na sluiting werd het in 1973 gekocht door de gemeente met als doel er een monument van te maken. Sinds 1976 staat het op de rijksmonumentenlijst en in 1979 werd het gerestaureerde veilinggebouw door prinses Beatrix officieel geopend.

Het BroekerVeiling Museum opende voor het eerst op 5 juni 1974 haar deuren.

Back To Top